Logo image
No items found.

Rotterdam

VEERHAVEN 7

Veerhaven 7 is een schitterend en uniek Rijksmonumentaal pand waar verschillende ondernemingen zijn gevestigd als verzekeraars, advocaten en adviesbureaus.

Het object is gebouwd in opdracht van de Rotterdamse Lloyd in de stijl van de zogenaamde Overgangsarchitectuur tijdens de periode 1907-1909. De kwalificatie van Rijksmonument is van toepassing vanwege de bouwstijl alsmede de cultuurhistorische, architectuurhistorische en situationele waarde wegens de beeldbepalende ligging op de hoek van de Calandstraat en Veerhaven in het vanouds door Scheepvaartkantoren gedomineerde ‘Nieuwe Werk’ of Scheepvaartkwartier.

Het gebouw kenmerkt zich door hoge plafonds en vele authentieke elementen als glas-in-lood en Jugendstil verlichting alsook buitengevel-elementen welke middels afbeeldingen van o.a. Hermes verwijzen naar de historische verbondenheid van dit object met scheepvaart en handel.

Uw kantoor hier vestigen? Dat kan! Momenteel hebben wij 2 units beschikbaar van 67,5 m2 en 140 m2. Interesse? Neem contact met ons op of met Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting.